reklam

reklam

11 Nisan 2017 Salı

AMBARCI İÇİN TALİMATLAR


Sağlığınıza dikkat edin.
2.       İş yerine dinlenmiş ve zinde olarak gelin.
3.       Çalışmaya başlarken üzerinizde yüzük, zincir, kolye vs.olmamasını sağlayın.
4.       Sarkıntılı veya düğmelenmemiş elbiseler giymeyin, boyun bağı takmayın,  uygun iş elbisesi giyin.
5.       Çıkan ve giren her türlü malzemeyi kayıt altına alın, bunları devamlı olarak kayıt defterine işleyin.
6.       Kayıt defteri üzerinde kesinlikle silinti ve kazıntı yapmayın, düzeltmeleri yanlış olan bilgiyi okunabilecek şekilde üzerini tek çizgi ile iptal ederek ve doğru olan yeni bilgiyi yanına yazmak suretiyle yapın.
7.       Görev yapmış olduğunuz çalışma ortamını devamlı olarak temiz tutun, ayrılırken yangına sebep verecek kaynakları kapatın ve fişinden çekin, sıcak malzemeleri soğumadan tutuşabilir malzemelerin yanına koymayın.
8.       Yük kaldırma tekniklerine uygun davranın, 25 kg. dan ağır malzemelerin taşınmasında yardım alın veya kaldırma araçlarından yararlanın. Asılı yüklerin altında durmayın ve bunları uzun süre askıda bıraktırmayın. Yorgun zincir ve sapanların kopabileceğini, hidrolik arızalarında yükün boşalabileceğini hesaba katın.
9.       Raflardan malzeme dökülme tehlikesine karşın ağır malzemeleri alt raflara koydurun, 3 metreden yüksek istifleme yaptırmayın, kayma tehlikesi olan malzemelerde bu mesafeyi daha da azaltın, forklift gibi kaldırma araçlarının manevralarına karşı gerekli tedbirlerin (hareket yolunun çizilmesi, geri vites ikaz kornası ve ışığı, sürücünün operatör belgesi bulunması vb.) alınmasını isteyin.
10.  Ayağına ağır parçaların düşme ve yuvarlanma tehlikesine karşı çelik burunlu ayakkabınızıiş esnasında kullanın.
11.  Ambara giren yapı kimyasallarının satıcılarından, bu malzemelerin depolama ve kullanma şartlarına ilişkin olarak yürürlükteki mevzuat gereği Türkçe olarak vermek zorunda oldukları  Malzeme Güvenlik Bilgi Formlarını (MSDS)isteyin ve alın. Depolamayı bu bilgilere uygun olarak gerçekleştirin.

1 yorum: