reklam

reklam

11 Nisan 2017 Salı

ŞANTİYEDE YANGINA KARŞIAŞAĞIDAKİ KURALLARA UYULACAKTIR;






ŞANTİYEDE YANGINA KARŞIAŞAĞIDAKİ KURALLARA UYULACAKTIR;

1.      Görünür ve erişilir yerlerde yeterli sayıda ve uygun özellikte seyyar yangın söndürme cihazları bulunacaktır.
2.      Yangın söndürme cihazlarının önüne malzeme istif edilmeyecektir.
3.      Cihazlar kurcalanmayacak, zarar verilmeyecektir.
4.      Yangın görüldüğü anda derhal yetkililere haber verilecek, ilk müdahale yapılacak, büyüme tehlikesi belirdiğinde itfaiyeye (ALO 110)  telefon edilecektir.
5.      Elektrik tesisatı yangını ile yanıcı ve patlayıcı sıvıların yangınında kesinlikle su kullanılmayacaktır. Bunun yerine Karbondioksitli, bikarbonat tozlu veya benzeri malzemeli yangın söndürme cihazları kullanılacaktır. Gaz yangınlarında öncelikle gazın kesilmesi sağlanacaktır.
6.      Yangın söndürme cihazları en az altı ayda bir kontrol edilecek, kontrol tarihleri cihaz üzerindeki kartlara işlenecektir. Karbondioksitli, bikarbonat tozlu, karbontetraklorürlü ve benzeri kimyasal maddeli cihazlar, kullanılışından sonra ve manometreleri boşu gösterdiğinde derhal doldurulacaktır.
7.      Yangın söndürme sırasında rüzgar arkaya alınacak, patlama, duman zehirlenmesi ve kısılıp kalmaya karşı kişisel güvenlik daima gözetilecektir.
8.              Yanıcı, parlayıcı ve patlayıcı malzeme ve maddelerin bulunduğu bölgelerde kaynak yapmak, sigara içmek ve açık ateş bulundurmak kesinlikle yasaktır.
9.              Acil çıkış kapıları dışarıya doğru açılır olacaktır.
10.       Koğuş ve ofislerde yangını önceden algılamak üzere duman ve ısı detektörleri, gaz bulunan yemekhane ve kazan dairelerinde de gaz algılama dedektörleri bulundurulacaktır.
11.       Büyük alana sahip sosyal tesislerde sulu yangın söndürme tesisatı kurulacaktır.
12.  Koğuş, ofis ve çalışma mahalleri terk edilirken yangına sebebiyet verebilecek ısıtıcı, ütü, ocak vb. elektrikli cihazlar kapatılacak ve fişten çekilecek, seyyar açık alevli ısınma araçları iyice söndürülmeden ve soğutulmadan alan terk edilmeyecektir.
13.  Koğuş ve ofisler terk edildikten sonra bir görevli tarafından yangın (açık elektrikli cihazlar, çöplerde izmarit) ve hırsızlık (açık kapı pencere) açısından odalar, koridorlar ve levabo/WC/duşlar kontrol edilecektir.
14.  Yangın anında yanarak veya patlayarak insanlara zarar verebilecek boya, tiner, yakıt tankı, gaz tüpleri gibi malzemeler, çalışma ve dinlenme mahallerinden uzakta, usulüne uygun yapılmış depolarda muhafaza edilecektir.
15.  Tüm elektrik tesisatı, topraklamalar ve paratonerler yılda bir kez yetkili bir elektrikçi tarafından kontrol edilerek sonuçlar onaylı bir form üzerine işlenerek şantiyede muhafaza edilecektir.
16.  Tüm elektrik panolarında kaçak akım röleleri bulunacaktır.


0 yorum:

Yorum Gönder