reklam

reklam

11 Nisan 2017 Salı

İSKELE ÜZERİNDE ÇALIŞMA TALİMATLARI

2.      Yazın çelik burunlu ve tabanlı ayakkabı, kışın çelik burunlu ve tabanlı bot, yağışlı ve ıslak yerlerde çelik burunlu çizme giyin. Şantiye için görünürlüğünüzü arttırmak için reflektörlü yeleğinizi çıkarmayın. Yapacağınız işe en uygun kişisel koruyucu malzemeyi seçin ve kullanın.
3.      Özellikle montaj çalışmaları başta olmak üzere, araç ve gereç kullanırken batıcı, kesici ve delici yaralanmalara karşı montajcı eldiveni kullanın. Titreşimli el aletlerini kullanırken titreşim emici eldiven takın.
4.      İskele ayaklarının yere, zemine batmayacak şekilde oturduğundan, iskelenin sağlam ve elemanlarının eksiksiz kurulduğundan, tekmelik (eteklik) parçalarının takılı ve bina bağlantılarının tam yapıldığından, metal iskelelerin topraklamasının bulunduğundan, yürüme platformlarının tam olduğundan, iskelenin montaj veyasöküm halinde olmadığından emin olmadan iskeleye çıkmayın.
5.      İskele üzerine aşırı yük koymayın, yükleri yürüme platformu ortasına değil, alttan destek aldığı iskele dikmelerine yakın koyun. Çalışanlar iskele platformu üzerinde belli bir yerde toplanmasın.
6.      Söküm başlamadan önce iskelenin takviye veya çaprazlarından hiçbir eleman almayın ve aldırmayın. Söküme yukarıdan başlayın, bu esnada yukarıdan gelen dikey yaşam halatına bağlı emniyet kemeri kullanın.
7.      İskele yakınında elektrik nakil hatları varsa önlem aldırın, yüksek gerilimin atlama mesafesini koruyunuz.
8.      Bir üst kata çıkış için iskelenin merdivenlerini kullanın, iskeleden tırmanmayın. Çalışma esnasında emniyet kemerinin kancasını yatay veya dikey can halatına veya uygun bir yere takın.
9.      Aşağıya malzeme düşürmemek için gerekli önlemleri alın ve dikkatli olun.
10.  Tabandan itibaren 3 metre ve üzerindeki yüksekliklerde kayma ve düşme tehlikesi bulunan, korkuluksuz yerlerdeki çalışmalarda, asansör ve dış cephe boşluklarında yapılan çalışmalarda, kolonları tüm gövdeyi saran paraşüt tipi emniyet kemeri kullanın.
11.  Emniyet kemeri kancasının takılacağı yer bulunamazsa, iki aks arasına düşey ve yatay can halatı çekin, kancayı bu halata takarak çalışın. Gerektiğinde düşey yaşam halatına mobil düşüş tutucu aparat takın.
12.  Emniyet kemerinin kullanılmadığı yerlerde, düşme ve kayma tehlikesi varsa, çalıştığınız yerin alt tarafına naylon iplerden örülmüş güvenlik ağları gerdirin.
13.  Yağışlı havalarda önlem alınmadan kaygan platform üzerinde çalışmayın.
14.  Arızalı takım ve aletler onarılmadan yapacağınız işlerde kullanmayın.
15.  Çalıştığınız yerde asılı bulunan iş güvenliğiyle ilgili ikaz levhalarına mutlaka riayet edin.
16.  Batıcı ve kesici takımları çalışırken cebinizde taşımayın.
17.  Kullanacağınız merdivenin kaymaz, sağlam ve temiz olmasını sağlayın. Merdiveni kurarken kurma yön ve şeklinin emniyetli olmasına özen gösterin, seyyar el merdiveninin duvardan açıklığı merdiven boyunun en fazla ¼’ü olmalıdır,boşluk taraflarında seyyar el merdiveni kullanmak yasak olup buralarda sehpa tipi korkuluklu iskele kullanın.
18.  Karşılaştığınız aksaklık ve tehlikeleri derhal ekip şefine veya ilgililere bildirin.
19.  İş arkadaşlarınızla daima uyumlu çalışın ve yardımlaşın.


0 yorum:

Yorum Gönder